IP-camera

Camera’s voor bewaking en/of beveiliging bestaan reeds langer. Vroeger analoog, verbonden via coaxkabel naar een centrale plaats om de beelden te bekijken.

Sinds enkele jaren zijn de digitale camera’s in opgang, met uitgebreidere mogelijkheden en vooral geïntegreerd in het computer netwerk. Dit maakt het mogelijk om de beelden van op elke computer in het netwerk op te vragen, zelfs via internet waar ook ter wereld.

Camera’s bestaan er in vele prijzen en kwaliteiten. Je kan ze kopen in de supermarkt, bij de kruidenier maar ook via gespecialiseerde webshops en firma’s. Gaande van lage beeldresolutie tot hoge resolutie, met zwakke processoren en met sterkere processoren. Met Wifi en zonder. Dit verklaart de uiteenlopende prijzen.

Wat heb je nodig?

Het begint met de camera maar daar eindigt het niet. Je hebt vooreerst stroomvoorziening nodig, een stopcontact dichtbij of ethernetverbinding met stroom, zogenaamd Power Over Ethernet, waarbij netwerkverbinding en stroomvoorziening op dezelfde UTP zitten.

Bij POE heb je dan ook een een POE switch of adapter nodig.

Uiteraard heb je ook een Internet aansluiting en router nodig om de verbinding naar het internet te verzekeren.

Camera’s kunnen ook WiFi zijn maar dit is niet aan te raden omdat het WiFi signaal zeer makkelijk verstoord kan worden en er van beelden geen sprake meer is.

Verder een NAS server of DVR (Digital Video Recorder) om de bewegingen op te nemen.


Ingang Shop

Handleidingen - Datasheets